Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ : ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥΣ

Τα ναρκωτικά ήταν πάντα ένας ανασταλτικός παράγοντας για την υγεία και την πρόοδο των νέων ανθρώπων. Ιδιαίτερα επικίνδυνη έχει αποβεί η εξάπλωσή τους τα τελευταία χρόνια . Τα αίτια που οδηγούν τους συμπολίτες μας σε αυτά είναι η έλλειψη επικοινωνίας, η αποξένωση, η απουσία οράματος και στόχων, η απογοήτευση για τις αξίες που έχει η σημερινή κοινωνία και πλήθος άλλων αιτιών κυρίως οικογενειακού και κοινωνικού χαρακτήρα.

«Η καλύτερη θεραπεία , είναι η πρόληψη» και αυτό ισχύει για όλα τα θέματα της ζωής, πολύ δε περισσότερο για το θέμα των ναρκωτικών που αποτελούν την σύγχρονη μάστιγα της εποχής μας.

Οι καταστροφικές συνέπειες της χρήσης τους και ο αυξημένος αριθμός θανάτων τα τελευταία χρόνια οδήγησε την κοινωνία στο να κάνει κάποια βήματα , στον τομέα της θεραπείας αλλά και της πρόληψης.

Η παραβατική συμπεριφορά των νέων δεν εστιάζεται μόνο στην εξάπλωση των ναρκωτικών, αλλά και σε άλλες μορφές εγκληματικής δράσης όπως είναι η βία, ο χουλιγκανισμός, η εκμετάλλευση ανθρώπων κλπ

Το Συμβούλιο Παραβατικότητας που λειτουργεί στον Δήμο Χίου έχει ως ρόλο κυρίως την πρόληψη της παραβατικής συμπεριφοράς Αυτό είναι μία προσέγγιση που επιχειρείται διεθνώς και η οποία κερδίζει έδαφος ως μία μέθοδος αντιμετώπισης του προβλήματος .

Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του πολίτη , είναι μία άλλη στοχευμένη δράση Παράλληλα επιβάλλεται και η συνεργασία με άλλους κοινωνικούς φορείς , ώστε να υπάρχει κοινή συνισταμένη στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας .

Με αυτό τον τρόπο ο ρόλος του Δήμου αναβαθμίζεται και ενισχύεται το κοινωνικό του προφίλ

Έτσι εμπεδώνεται και η έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ασφάλειας του πολίτη .

Ο Δήμος Χίου στηρίζει και ενισχύει το Συμβούλιο Παραβατικότητας Νέων που λειτουργεί στο Δήμο μαςμε επιτυχή αποτελέσματα

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΡΟΥΛΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ

Categories:
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!