Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Τα παράνομα παιχνίδια μπορεί να σε οδηγήσουν σε ανεπιθύμητες καταστάσεις


• Διαδικτυακός τζόγος
Ο διαδικτυακός τζόγος και τα παιδιά σας. Πώς να βοηθήσετε τα παιδιά σας να αποφύγουν τα τυχερά παιχνίδια στο Διαδίκτυο
Πολλά παιδιά απολαμβάνουν να χρησιμοποιούν το Internet για να ανακαλύπτουν δραστηριότητες ψυχαγωγίας, όπως τα διαδικτυακά παιχνίδια. Πολλές φορές, ενώ αναζητούν μια νέα ιστοσελίδα με παιχνίδια μπορεί να βρουν ιστοσελίδες με στοιχήματα και τυχερά παιχνίδια. Ενώ η χρήση των περισσότερων παιχνιδιών και δραστηριοτήτων από ανηλίκους είναι νόμιμη, η χρήση των τυχερών παιχνιδιών δεν είναι.
Ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα στις τοποθεσίες παιχνιδιών και τις τοποθεσίες τυχερών παιχνιδιών;
Οι κυριότερες διαφορές μεταξύ των τύπων των ιστοσελίδων είναι οι εξής:
• Οι τοποθεσίες παιχνιδιών συνήθως περιέχουν παιχνίδια με κάρτες, πίνακες, λέξεις, arcade ή παζλ, με αυτόματη παρακολούθηση και προβολή του σκορ.
• Δεν γίνεται ανταλλαγή χρημάτων, αληθινών ή ψεύτικων. Οι τοποθεσίες τυχερών παιχνιδιών μπορούν να περιέχουν σενάρια, στα οποία οι άνθρωποι κερδίζουν ή χάνουν κάποιο τεχνητό νόμισμα. Οι τοποθεσίες Τζόγου συνήθως αφορούν το κέρδος ή την απώλεια αληθινών χρημάτων.
Βοηθήστε τα παιδιά σας να αποφύγουν το διαδικτυακό τζόγο
Οι γονείς θα πρέπει να αποφασίσουν ποιοί τύποι παιχνιδιών ή τοποθεσιών παιχνιδιών είναι κατάλληλοι για τα παιδιά τους. Για παράδειγμα, μπορείτε να βασίσετε τα κριτήριά σας στον τύπο του παιχνιδιού (μόνον παιχνίδια με κάρτες και πίνακα ή μόνον παιχνίδια στρατηγικής και φαντασίας), καθώς και στο εάν το παιχνίδι παίζεται διαδραστικά με άλλους στο Διαδίκτυο, εάν η τοποθεσία προσφέρει το παιχνίδι δωρεάν ή και κατά περίπτωση.
Μπορείτε επίσης να κάνετε και τα εξής:
• Μάθετε ποιές τοποθεσίες επισκέπτονται τα παιδιά σας στο Διαδίκτυο και τι κάνουν.
• Καθιερώστε σαφείς κανόνες σχετικά με τα διαδικτυακά παιχνίδια που μπορούν να παίξουν τα παιδιά σας και τοποθετήστε τους υπολογιστές που έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε ανοικτό χώρο, όχι στο παιδικό δωμάτιο.
• Υπενθυμίστε στα παιδιά σας πώς είναι παράνομο να συμμετέχουν σε τυχερά παιχνίδια στο Διαδίκτυο. (Σε πολλές χώρες η συμμετοχή ανηλίκων σε τυχερά παιχνίδια απαγορεύεται, γι' αυτό ενημερωθείτε για την τοπική νομοθεσία).
• Βοηθήστε τα παιδιά σας να κατανοήσουν πώς λειτουργούν τα τυχερά παιχνίδια. Οι
επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών στο Διαδίκτυο σκοπό έχουν το κέρδος. Κερδίζουν περισσότερα χρήματα από όσα πληρώνουν.
• Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας πάντα ζητούν την άδειά σας προτού χρησιμοποιήσουν τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας στο Διαδίκτυο. Η συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια στο Διαδίκτυο απαιτεί συνήθως τη χρήση πιστωτικής κάρτας. Εάν τα παιδιά συσσωρεύσουν χρέη στο Διαδίκτυο, μπορεί να καταστρέψουν την πιστοληπτική ικανότητά τους ή την πιστοληπτική ικανότητα των γονέων τους.

• Εξηγήστε ότι ο διαδικτυακός τζόγος είναι εθιστικός. Μπορεί κάποιος να παίζει αδιάκοπα και χωρίς να τον καταλάβει κανείς επί ώρες. Ο μοναχικός τζόγος επί πιστώσει μπορεί να δημιουργήσει κακές συνήθειες.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!